FORD OTOMOTİV SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Son güncelleme tarihi: 22.07.2024

ÇEREZ NEDİR VE NEDEN KULLANILMAKTADIR?

Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi (“Ford Otosan” veya “Şirket”) kişisel verilerinizin hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, güvenli ve şeffaf bir biçimde işlenmesine büyük önem vermekte olup işbu Aydınlatma Metni kişisel verilerinizin ne şekilde ve hangi amaçlarla işlendiğini ve bu konudaki tercihlerinizi nasıl yönetebileceğinizi açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

Aşağıda, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca veri sorumlusu olan Şirketimiz, Ford Otosan’ın www.fordotosan.com.tr linkinden erişim sağlanabilecek internet sitesinde çerez kullanılmakta olup bu kapsamda kişisel verilerinizin hangi amaçlarla işlendiği ve aktarıldığına ve kişisel verilerinize ilişkin haklarınıza dair detaylı açıklamaları bulabilirsiniz.

Bu Aydınlatma Metni’nde Şirketimiz kontrolü dışındaki uygulamalar, üçüncü taraf internet siteleri ve platformların topladığı bilgileri, üçüncü taraf sitelerin, internet sitemizdeki bağlantılar üzerinden topladığı bilgileri veya sponsor olduğumuz veya katıldığımız üçüncü taraf siteleri üzerindeki başlıklar, kampanyalar ve diğer reklam veya tanıtımları kapsamamaktadır. Üçüncü tarafların kendi internet siteleri yoluyla topladığı, sakladığı ve kullandığı kişisel verilere yönelik yapılan işlemlerden Şirketimiz sorumlu değildir.

Çerez Nedir?

Günümüzde neredeyse her internet sitesinde çerez kullanılmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu internet sitesi gibi biz de çerez kullanıyoruz. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından oluşturulan ve internet sitesi tercihleriniz veya profil bilgileriniz gibi göz atma bilgilerini saklayan ve cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, bir internet sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz internet sitesine iletir. Bu sayede internet sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder. Çerezler aracılığıyla web trafiği analiz edilmekte ve web uygulamalarınız tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir.

Şirketimiz tarafından kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.

Şirketimiz hangi kişisel verilerinizi, hangi amaçlarla işlemektedir?

Kanun’un 5’inci maddesine dayalı olarak elde edilen kişisel verileriniz Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanılan çerezler doğrultusunda aşağıda belirtilen işleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak işlenmektedir.

Kullanılan Çerezler ve Kişisel Veri İşleme Amaçları

Çerezler aracılığıyla, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, cihaz türü ve işletim sisteminiz, yönlendirici (hangi siteden geldiğiniz), IP adresi, kullanıcı ID, ziyaretinizin tarihi ve saati, etkileşim durumu (örneğin, siteye erişip erişemediğiniz veya bir hata uyarısı alıp almadığınız, erişilen link), sitedeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, sitemizi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, sayfada geçirdiğiniz zaman, bölgesel ayarlarınız, coğrafi konumunuz, arama anahtar kelimeleriniz, dil tercihleriniz, sayfaları kaydırma hareketleri, eriştiğiniz sekmelere ilişkin kullanıcı işlem bilgileri ve pazarlama verileri, aşağıdaki çerez tablolarında sayılan amaçlarla toplanmakta ve işlenmektedir.

İnternet sitemizde bizim kullandığımız birinci taraf çerezler ve üçüncü taraf çerezler bulunmaktadır. Üçüncü taraf çerezler Şirketimiz tarafından değil, diğer şirketler tarafından yönetilmektedir. Kullanım ömrüne göre ise oturum çerezleri ve süresiz çerezler bulunmaktadır. Oturum çerezleri internet sitesini terk etmenizle silinir. Süresiz çerez ise tarayıcınız kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir. Kullanım amaçlarına göre ise çerezler (i) zorunlu çerezler, (ii) işlevsel çerezler, (iii) performans / analitik çerezler ve (iv) reklam / pazarlama çerezleri olarak incelenebilmektedir. Aşağıda bu çerezlerle işlenen kişisel verilerinize ve işleme amaçlarına yer verilmektedir.

Zorunlu Çerezler
En önemli çerezler zorunlu çerezlerdir. Zorunlu çerezler Ford Otosan’ın internet sitesinde gezinti yapmanıza ve gizlilik tercihlerinizi belirlemenize, oturum açmanıza ve talep formlarını doldurmanıza imkân tanır. Bu çerezler internet sitesi ve platformlarımızın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek, internet sitemizin, platformların ve ziyaretçilerin güvenliğini sağlamak, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amacıyla zorunlu olup, kullanıma kapatılamaz. Söz konusu çerezler Ford Otosan tarafından kullanılmaktadır.

İşlevsel Çerezler
İşlevsel çerezler internet sitesinde size bir kullanıcı olarak işlevsellik sağlamak, seçimlerinizi hatırlayarak hizmetleri sizin için kişiselleştirmek, size daha iyi bir tarayıcı deneyimi sunmak amacıyla tercih ettiğiniz dil veya erişim sağladığınız bölge gibi çevrimiçi mecralarımızın davranışını ve görümünü değiştiren bilgilerin hatırlanmasını ve daha kullanıcı dostu bir deneyim yaşamanızı sağlamak için kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılmaktadır.

Performans / Analitik Çerezler
Performans / analitik çerezler Ford Otosan'ın internet sitesinde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, internet sitemizi optimize edip geliştirmek, internet sitesi ziyaret ve trafik bilgilerini takip etmek ve ölçümlemek, yeni özellikler sunmak, internet sitesinin sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygun olmaya devam ettiğinden emin olmak, internet sitesindeki performans ayarlarını yapmak ve sitedeki olası problemleri tespit etmek için kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılabilmektedir. Bu çerezlerin kullanımına onay vermediğiniz takdirde, ilgili fonksiyonlardan yararlanamazsınız.

Reklam / Pazarlama Çerezleri
Reklam / pazarlama çerezleri Ford Otosan’ın internet sitesinde ürün ve hizmetlerimizin tanıtım ve reklamlarını yapmak, size özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak, reklam ve tanıtım faaliyetlerinizi analiz etmek ve geliştirmek, sizlerin ürün alma eğilimlerini hesaplamak, ürün ve hizmetlere bağlılığının artırılmasına yönelik aktiviteleri planlamak ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Söz konusu çerezler üçüncü taraf hizmet sağlayıcıları tarafından açık rızanıza istinaden kullanılmaktadır. Bu çerezlerin kullanımına onay vermediğiniz takdirde, ilgili fonksiyonlardan yararlanamazsınız.

Çerezler ayrıca kullanım süresine göre de sınıflandırılabilmektedir. Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanım sürelerine göre oturum çerezleri ve süresiz çerezler kullanmaktadır. Oturum çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona ermektedir. Süresiz çerez ise tarayıcınız kapatıldığı zaman silinmemekte ve belirli bir tarihte veya belirli bir süre sonra kendiliğinden silinmektedir.

Ford Otosan’ın internet sitesinde kullanılan çerez tipi ve kategorisi, çerez süresi ve ilgili çerez bazında açıklamalara daha detaylı olarak aşağıda yer verilmektedir:

Birinci Taraf Çerezler

Çerez Tipi Platform Açıklama Çerez Kategorisi Çerez Süresi
.AspNetCore.Identity.Application Gelecekhayalim.com.tr Kullanıcı oturum açtığında, bu çerez genellikle bir kullanıcı kimliği veya benzersiz bir oturum kimliği içerir. Bu, kullanıcının oturumu süresince kimliğini korumak ve izlemek için kullanılır. Zorunlu Oturum Süresi
.AspNetCore.Antiforgery.CPSAMFkDNC0 Gelecekhayalim.com.tr Bu çerez, sayfa üzerindeki bir formun sunucuya gönderildiğinde, isteği yapan kişinin yetkilendirilmiş bir kullanıcı olup olmadığını doğrulamak için kullanılır. Zorunlu Oturum süresi

Üçüncü Taraf Çerezler

Çerez Tipi Platform Açıklama Çerez Kategorisi Çerez Süresi
1P_JAR Google Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler. Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece hassas veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz hesabınıza bağlanır, örneğin bir videoda ""beğen"" i tıklamanız. Reklam / Pazarlama 1 Ay
APISID Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
APISID Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
DSID Google Double Click Google tarafından Google haritalarının kullanıcı tercihlerini ve bilgilerini saklamak için kullanılır. Reklam / Pazarlama 11 gün
HSID Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
HSID Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
IDE Google Double Click Kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı ve web sitesini ziyaret etmeden önce kullanıcının görmüş olduğu reklamlar hakkında bilgi verir. Reklam / Pazarlama 1 yıl
LOGIN_INFO Youtube Bu çerez, web sitesine yerleştirilmiş YouTube videolarını oynatmak için kullanılır. Reklam / Pazarlama 6 ay-10 yıl
NID Google Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler. Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece hassas veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz hesabınıza bağlanır, örneğin bir videoda ""beğen"" i tıklarsanız. Reklam / Pazarlama 6 ay
NID Youtube Bu çerezler, gömülü youtube videoları aracılığıyla ayarlanır. Örneğin videonun kaç kez görüntülendiği ve oynatma için hangi ayarların kullanıldığı gibi anonim istatistiksel verileri kaydederler. Google hesabınıza giriş yapmadığınız sürece hassas veriler toplanmaz, bu durumda seçimleriniz hesabınıza bağlanır, örneğin bir videoda ""beğen"" i tıklarsanız. Reklam / Pazarlama 6 ay
PREF Youtube YouTube, kullanıcının tercih ettiği sayfa yapılandırması ve otomatik oynatma, karışık içerik ve oynatıcı boyutu gibi oynatma tercihleri gibi bilgileri depolamak için "PREF" çerezini kullanır. YouTube Müzik için bu tercihler arasında ses seviyesi, tekrar modu ve otomatik oynatma bulunur. Bu çerez, bir kullanıcının son kullanımından 8 ay sonra sona erer. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SAPISID Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SAPISID Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
Search_samesıte Youtube SameSite, tarayıcının bu çerezi siteler arası isteklerle birlikte göndermesini engeller. Ana amaç, kaynaklar arası bilgi sızıntısı riskini azaltmaktır. Ayrıca, siteler arası istek sahteciliği saldırılarına karşı bir miktar koruma sağlar. Reklam / Pazarlama 6 ay
SID Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SID Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SIDCC Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SIDCC Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SSıd Google Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
SSıd Youtube Google'ın YouTube tarafından barındırılan videolar için kullanıcı bilgilerini toplamasına olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
VISITOR_INFO1_LIVE Youtube Bant genişliğini ölçmek için kullanılır. İşlevsel 6 ay
VISITOR_PRIVACY_METADATA Youtube Ziyaretçi gizliliği ayarlarını saklamak ve yönetmek için kullanılır. İşlevsel 5 ay
YSC Youtube Eşsiz, tekil bir kullanıcı kimliği kaydeder. Reklam / Pazarlama Oturum Boyunca
__Secure-3PAPISID Google Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PAPISID Youtube Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSID Google Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSID Youtube Yeniden hedefleme yoluyla alakalı ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek için web sitesi ziyaretçisi ilgi alanlarının bir profilini oluşturur. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSIDCC Google Hedefleme çerezi. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSIDCC Youtube Hedefleme çerezi. Tarafından, alakalı ve kişiselleştirilmiş Google reklamlarını göstermek için web sitesi ziyaretçisinin ilgi alanlarının bir profilini oluşturmak için hedefleme amacıyla kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSIDTS Google Güvenli (SSL/TLS üzerinden şifrelenmiş) bağlantılar aracılığıyla iletilmesi gereken çerezleri belirtir. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__Secure-3PSIDTS Youtube Güvenli (SSL/TLS üzerinden şifrelenmiş) bağlantılar aracılığıyla iletilmesi gereken çerezleri belirtir. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
__ga Google analytics Kullanıcıların site içerisindeki hareketlerini anonim bir şekilde analiz ederek, sitenin genel performansını incelemeye olanak tanır. Reklam / Pazarlama 1 Yıl
_ga_6VGGZHMLM2 Google analytics Ziyaretçi trafiği ve kullanıcı etkileşimleri hakkında detaylı bilgiler sağlamak amacıyla kullanılan bir analitik hizmettir Reklam / Pazarlama 1 Yıl
_gcl_au Google Tag Manager Kod implamentasyonu için gereklidir. GA, FB Pixel vb kodlar GTM üzerinden eklenmektedir. Reklam / Pazarlama 2 ay
ar_debug Google Double Click Bu çerez, DoubleClick tarafından reklamlarda hata ayıklamak için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 ay
__Secure-1PAPISID Google Bu çerez __Secure-3PAPISID'e benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
__Secure-1PAPISID Youtube Bu çerez __Secure-3PAPISID'e benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
__Secure-1PSID Google Bu çerez __Secure-3PSID'ye benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
__Secure-1PSID Youtube Bu çerez __Secure-3PSID'ye benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
__Secure-1PSIDCC Google Bu çerez __Secure-3PSIDCC'ye benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
__Secure-1PSIDCC Youtube Bu çerez __Secure-3PSIDCC'ye benzer ancak kişiselleştirilmemiş reklamlar için kullanılır. Reklam / Pazarlama 1 yıl
VISITOR_PRIVACY_METADATA Youtube Ziyaretçilerinin gizlilik tercihleriyle ilgili bilgileri saklamak için kullanılır. Performans/Analitik 6 ay

Yukarıdaki işleme amaçları dışında çerezler aracılığıyla toplanan tüm kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla da işlenebilmektedir:

Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi yöntemlerle elde etmektedir?

Yukarıda belirtilen kişisel verilerinizi, belirtilen kişisel veri amaçları dikkate alınarak, tamamen veya kısmen otomatik yollarla, elektronik ortamdan Ford Otosan’ın internet sitesi, tarayıcılarınız ve üçüncü parti reklam ortaklarımız aracılığıyla toplamaktayız.

Şirketimiz kişisel verilerinizi kimlere, hangi amaçlarla aktarabilecektir?

Kişisel verileriniz işbu Aydınlatma Metni’nde belirtilenler haricinde üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

Yukarıda da belirtildiği gibi, kişisel verileriniz ayrıca üçüncü taraf çerezler aracığıyla toplanarak yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda söz konusu çerezleri yöneten yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere aktarılmaktadır. Bunun yanı sıra, yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz çerezlerin kullanımı ve çerezlerle toplanan kişisel verilerin analizi amacıyla bu konularda hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmamıza aktarılmaktadır.

Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz ilgili faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla hukuken yetkili özel kişi ve kuruluşlara ve hukuken yetkili kamu kuruluşlarına aktarılabilmektedir.

Şirketimiz tarafından işlenen tüm kişisel veriler, işlenme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca veya gerekli durumlarda kanuni zamanaşımı süreleri boyunca saklanacak, bu sürelerin sona ermesini takiben Şirketimiz tarafından silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir.

Şirketimiz kişisel verilerinizi hangi hukuki sebeplerle elde etmektedir?

Zorunlu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesi kapsamında, “sözleşmenin kurulması ve ifası”, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

İşlevsel çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesi kapsamında, “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir.

Reklam / pazarlama çerezleri aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. maddesi kapsamında, “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak işlenmektedir. Yukarıda belirtilen tüm kişisel verileriniz çerezlerin kullanımı ve çerezlerle toplanan kişisel verilerin analizi amacıyla hizmet veren yurt içinde mukim tedarikçi firmamıza ve üçüncü taraf çerezleri sunan ve yukarıda belirtilen yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketlere “açık rızanızın varlığı” hukuki sebebine dayalı olarak aktarılmaktadır.

Yukarıda belirtilen faaliyetlerinin yürürlükteki mevzuata uygun yürütülmesi, hukuken yetkili kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi ve hukuk işlerinin takibi ve gereken durumlarda savunma hakkımızın kullanılması amaçlarıyla işlenen kişisel verileriniz “kanunlarda açıkça öngörülmesi”, “hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi” ve “bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması” hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmekte ve yukarıda belirtilen kişi ve kuruluşlara aktarılmaktadır.

Çerezleri Nasıl Engelleyebilirsiniz?

İnternet sitemizde bulunan çerezleri kısmen veya tamamen devre dışı bırakmak için "Çerez Ayarlarını Yönet” butonunu tıklayıp dilediğiniz ayarlamaları yapabilirsiniz. Ford Otosan internet sitesinde bulunan çerezleri kısmen ya da tamamen devre dışı bırakmanız durumunda hesabınızı/hesaplarınızı tanıyamayacağımız ve ilişkilendiremeyeceğimiz için internet sitemizdeki bazı özelliklerin ve hizmetlerin düzgün çalışmayacağını ve sitemizin tüm işlevini gösteremeyeceğini belirtmek isteriz.

Ayrıca, çoğu tarayıcı Ford Otosan’ın kontrolü ve müdahalesi olmaksızın kendi çerezlerini otomatik olarak kullanmakta ve ancak bu tarayıcılar çerezleri reddetme veya kayıt öncesinde uyarı görüntüleme seçeneği de sunabilmektedir. Çoğu internet tarayıcısının menü listesinde bulunan yardım işlevi, tarayıcınızın yeni çerezleri kabul etmemesi için nasıl talimat verebileceğinizi, yeni bir çerez gönderildiğinde tarayıcınızın size ne şekilde bilgi verebileceğini veya çerezlerin nasıl devre dışı bırakılacağını açıklayabilmektedir. Lütfen bu konuda daha detaylı bilgi için ilgili tarayıcı hizmet sağlayıcı ile doğrudan irtibata geçiniz yahut bunların gizlilik / çerez politikalarını inceleyiniz.

İnternet sitemizde kullanılan üçüncü taraf çerezlere izin verme ya da çerezleri engelleme veya silme talimatlarına aşağıdaki linklerden ulaşılması mümkündür:

Google Analytics
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US (Genel)

Google Dönüşüm Takibi
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US (Genel)

Youtube
https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US (Reklam)
https://policies.google.com/technologies/cookies?hl=en-US (Genel)

Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kanun’un 11. maddesine göre, kişisel veri sahipleri;

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.fordotosan.com.tr internet adresinden kamuoyu ile paylaşılmış olan KVK Başvuru Formu aracılığıyla Ford Otosan'a bildirebilirsiniz.

Ford Otosan, talebin niteliğine göre kişisel veri sahiplerinin taleplerini en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Ford Otosan tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret ilgili mevzuat uyarınca alınabilecektir.


İnternet sitemizde, FORD OTOSAN olarak size daha iyi hizmet sunabilmek için, internet sitesi fonksiyonlarını sağlayabilmek ve bilgi toplumu hizmetlerini sunabilmek için gerekli olan zorunlu çerezler ile kişiselleştirme, sitemizin daha işlevsel kılınması, sizlere yönelik reklam/pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlarıyla açık rızanıza dayanan diğer çerezler kullanılmaktadır. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye  İnternet Sitesi Çerez Aydınlatma Metni’nden ulaşabilirsiniz.

"Kabul Et" butonuna tıklayarak, kişisel verilerinizin çerezler aracılığıyla Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla işlenmesini ve yurt dışında mukim üçüncü taraf şirketler ile paylaşılmasını onaylamış olursunuz. Çerezleri kısmen veya tamamen devre dışı bırakmak için "Çerez Ayarlarını Yönet" butonuna tıklayınız.

Çerez Ayarları